Kokemusvideot

Erityisyyden kohtaaminen korkeakouluissa

Korkeakouluissa opiskelee monenlaisia opiskelijoita, jotka tarvitsevat tukea erilaisiin asioihin opinnoissaan. Opiskeluarjen kohtaamisissa moninaisuuden huomioiminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Nyyti ry:n video ”Erityisyyden kohtaaminen korkeakouluissa” antaa keinoja erityistarpeiden huomioimiseen korkeakouluissa.
Katso video

Vinkkivideo: Kuormittuminen ja kuinka kertoa autismikirjon diagnoosista

Kokemusasiantuntija Viktor kertoo arjen vinkeistään ja kokemuksistaan kuormittumiseen liittyen. Lisäksi hän pohtii milloin ja mitä kertoo autismikirjon diagnoosistaan.
Katso video

Vinkkivideo: Visuaalinen vihje

Kokemusasiantuntija Heikki kertoo omakohtaiset arjen vinkit esimerkiksi pyykinpesuun.
Katso video

Stressiherkkyys ja arki

”Pidän jääkaapin ovessa listaa rentouttavista asioista ja yritän tehdä jotain sieltä listalta joka päivä.” Veeti kertoo kokemuksiaan arjen kuormittavuudesta ja vinkeistään hallita arkea.
Katso video

Kohti jatko-opintoja

”Mä oisin kaivannut tukea siihen opintojen suunnitteluun, juurikin siihen, mitä opiskella, milloin opiskella ja mitä valita.” Heikki kertoo kokemuksistaan yliopisto-opintojen alkutaipaleella.
Katso video

Sosiaaliset tilanteet eivät ole aina helppoja

”Kommunikaatio ihmisistä suurimman osan kanssa tuntuu välillä siltä, että me puhuttaisiin eri kieltä.” Emmi kuvailee sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä haasteitaan.
Katso video

Aikuistumisen askeleet

”Aina jos mä oon ottanut jonkun askeleen eteenpäin kohti aikuisuutta, niin aina sitä yhtä askelta kohti musta tuntuu, että oon ottanut kaksi askelta sivulle ja kolme taaksepäin.” Anniina kertoo itsenäistymisestään
Katso video

Autismikirjon henkilö kokee maailman omalla tavallaan

Autismikirjoon kuuluu toiminnallisia haasteita ja vaikeuksia vuorovaikutustilanteissa. Aistien jatkuva yli- ja aliherkkyys aiheuttavat stressiä. Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmassa Viktor kertoo tiestään elää elämäänsä omana itsenään.
Katso video

Autismi – Mitä se on?

Autismi on kirjo, ei suoraviivainen skaala. Se vaikuttaa ihmisen jokaiseen osa-alueeseen elämässä. Aina ei ole helppoa olla erilainen. Voit näyttää hyvää esimerkkiä ottamalla muut huomioon ja antamalla jokaisen olla juuri
Katso video

Autismikirjolla

Sanotaan, että nykyään elämme omien valintojemme muodostamassa kuplassa, ja siksi ehkä menetämme osan kyvystämme kohdata sen ulkopuolelta tulevia asioita ja ihmisiä. On aika puhkaista autismikupla!
Katso video

”Ei sulla mitään autismia ole, sähän olet ihan normaali.” – KIOSKI ALL AUTISM PANEL

”Onko kaikilla autistisilla jokin erikoistaito?” Autismikirjo on laaja, eikä siihen kuuluvia ihmisiä voi koskaan täydellisesti niputtaa yhteen. Kuitenkin he kaikki saavat osakseen samantyyppisiä ennakkoluuloja ja kysymyksiä.
Katso video

Tunne autismi -webinaari, Heikki Ojala

Heikki kertoo toiminnanohjauksen haasteistaan ja soveltamistaan keinoista.
Katso video
Print Friendly, PDF & Email